facebook           

Träleksaker på Broby Marknad

En lyckad dag med vårt leksakssortiment i Broby

Vi var och visade upp våra fina träleksaker lördagen 5:e juni på Broby Marknad i norra Skåne. Dagen bjöd på vackert marknadsväder och många glada besökare.Vi ställde ut på marknaden och visade upp och sålde våra färgglada trätåg och den gulliga dragbara trähunden. Vi är rätt unika vad gäller leksaker när vi står på marknader. Det finns en massa marknadsstånd som säljer leksaker – det finns dock aldrig någon annan som säljer leksaker tillverkade av trä…

Vi var och visade upp våra fina träleksaker lördagen 5:e juni på Broby Marknad i norra Skåne. Dagen bjöd på vackert marknadsväder och många glada besökare.Vi ställde ut på marknaden och visade upp och sålde våra färgglada trätåg och den gulliga dragbara trähunden. Vi är rätt unika vad gäller leksaker när vi står på marknader. Det finns en massa marknadsstånd som säljer leksaker – det finns dock aldrig någon annan som säljer leksaker tillverkade av trä.

Nostalgi med träleksaker

Våra leksaker hade jättemånga beundrare som stannade till och njöt av hur fint det kan bli med trä och färg. Många äldre sade att det är nostalgi och mycket goda och gamla minnen som åter kommer fram. Många av dessa människor köpte träleksaker när leksakstillverkarna fortfarande använde trä som basmaterial. Går du in i en leksaksaffär idag så möts du av olika tågset i plast (!). Plast! Det är väl enklare och billigare för dem att tillverka allt i plast. Behöver väl inte tillägga att jättemånga mor- och farföräldrar köpte träleksaker av oss till sina barnbarn. Delad gläde är dubbel glädje.

Träleksaker – för det naturliga

Vi är själva småbarnsföräldrar och försöker göra ett aktivt val ifrån plast så gott det går. Back to basics. Gå och besök en småbarnsförälder någon gång och du kommer att mötas av ett hav av leksaker i plast. Leksaker vars livslängd vanligtvis inte varar sommaren ut. Våra leksaker av trä är som på farfars och morfars tid – gedigna, naturliga och stryktåliga. Majoriteten av våra träleksaker är pedagogiskt upplagda med varierande byggklossar till både färg och form. Förutom att dessa byggklossar stimulerar till kreativitet så främjar de även motoriken i barns fingrar och händer.

Tack till alla er som gjorde denna marknadsdag till en mycket trevlig sådan. Njut nu av era nyinköpta träleksaker. Marknadens sista sålda träleksak blev ett vackert dragbart trätåg av tall till ett glatt ungt par med en söt liten bebis i barnvagnen. Med önskan om mycket glädje och långa trevliga stunder med trätåget.