facebook           

Leksaker i Europa

En leksaksresa genom Europa

Dalahästar, halmbockar och teskedsgumman i all ära men leksaker i Sverige skiljer sig i mångt och mycket från leksaker i Europa. På vår leksaksresa genom Europa finner vi det märkliga att träleksaker är omåttligt populära genom hela kontinenten med start i Tyskland (starkt fäste för träleksaker) och längre söderut genom både Benelux, Frankrike, Österrike och de forna kommunistiska östländerna Tjeckien, Slovakien, Ungern och längre både söderut och österut mot hela före detta Jugoslavien, Rumänien och vidare.

Europeiska leksaker – ett kulturarv

Leksaker ute i Europa är del i både gammal och fin leksakstradition i det kulturarv som förvaltats av generationer leksakslystna själar med krav på både funktionella leksaker, tillverkade av naturmaterial (träleksaker någon?) och med en extremt stor portion glädjespridning. Med glädjespridning i yttre fingerspetsarna i sann träleksaksmanér kollar du in vår Färgglad träleksak i Europa. färgglada glädjespridare i Europa. Nere i de centraleuropeiska länderna (och både söder, öst och västerut) hittar vi en hel drös med träleksaker både i leksaksbutiker och leksakskataloger. Så klart även i vår webbshop med träleksaker ut i Europa och ut mot stora vida världen.

Pedagogiska leksaker

Ett intressant iaktagande i denna dissekerande leksaksundersökning är att det ute i Europa finns så stor hunger för pedagogiska träleksaker. I länder som vi i vanliga leksaks-Sverige normalt skulle se som ”nya” i den bemärkelsen att de är färska demokratier med en lång väg kvar att gå inom både demokratiska rättigheter, socialt välfärdssystem och högre levnadsstandard – där ser vi att man inom leksaksindustrin faktiskt är före Sverige vad gäller mångt och mycket inom den pedagogiska sfären av leksaker. Vi vill råda bot på Sveriges tilltagande törst för pedagogiska träleksaker och erbjuder vackra och roliga leksaker i vår webbshop.

Leksaker i Europa är här för att stanna. Frågan är om du vill de ska stanna även i Sverige? Stå upp för en leksaksdemokrati med träleksaker!