facebook           

Julkalendern

Julkalendern tar aldrig slut

Det finns vissa saker som bara måste finnas vid jul. Risgrynsgröten, Kalle Anka och julkalendern. Alla dessa nöjen blir till julens leksaker. Julkalendern för med sig en speciell aura av mystik, en känsla av något mysigt och kul och förväntansfullt. Alla barn räknar ner dagarna fram till julafton. Julkalendern blir en perfekt nedräknare till den ”stora festen” – julaftonen!

Adventskalender med Albert och Herbert

SVT:s alla julkalendrar som någonsin visats detta mansekel och kvinnotid finns det gott om. Av någon anledning har Albert och Herberts jul 1982 fastnat i mitt minne. Adventskalendern fastnar! Man var väl tillräckligt liten för att älska allt som visades på TV och tillräckligt stor för att förstå och kanske t.o.m. uppskatta den humor som det finns gott om i just Albert och Herbert. Allt eftersom åren går tycker man sig jämföra dagens julkalender med just den julkalender som visades när man var liten och fortfarande trodde att Tomten var just Tomten (och inte ens far som det senare visade sig). Men å andra sidan, Tomten är far till alla barn.

Från julkalender till julklappar

Så, julkalendern är snart igång. Julstressen börjar kittla stressnerverna och den stora frågan är vad blir årets julklapp? Tagga ner, stressa av, ta en klunk glögg, svälj några russin och ga raka vägen från julkalendern och in till vår webbshop av träleksaker.

Julgranskaramellen loggar ut!