facebook           

Hållbara leksaker

Trä är härligt

Vi överöses med plast i dagens samhälle. Varför används naturliga material såsom trä så lite i dagens produkter? Oavsett vilken typ av produkt vi pratar om är det med stor sannolikhet en produkt som innehåller plast i någon form. Vårt fokus ligger på leksaker som är hållbara, är vackra att titta på, pedagogiska och som ger många stunder av glädje.

Naturliga leksaker

Välj ett naturligt material som trä. Barn stoppar allt i munnen och vill tugga på så mycket som möjligt. Genom att välja ett naturligt material som trä som dessutom är målat med giftfria färger behöver du aldrig vara orolig för att dina barn får i sig bekämpningsmedel av något slag. Leksaker av PVC kan innehålla kemiska och cancerframkallande substanser som t.ex. ftalater. Som förälder oroar man sig redan alldeles för mycket på allt runtomkring ens barn.

Hållbara leksaker – kvalitet

Träleksaker är mer långlivade än dagens slit-och-släng-plastleksaker. Vem har inte råkat trampa på en plastleksak som gått itu vid minsta tryck? Leksaker med lång livslängd av naturliga material, precis som på våra mor- och farföräldrars tid. Kvalitet handlar om att du slipper köpa nya leksaker inom kort. Skulle du eller dina barn tröttna på en träleksak kan du alltid skänka bort den för att bringa glädje till andra.

Mindre sopor, mer pengar i fickan

I längden blir det en massa sparade pengar och mindre avfall till soptippen. Allt för en bättre värld för oss och våra barn. Överväg att prioritera hållbara leksaker i enkel förpackning med minimalt emballage.

Du har väl inte missat att spana in våra vackra och pedagogiska träleksaker?