facebook           

Giftfria leksaker för barnen och miljön

Lära och leka leksaker utan gifter

Giftfria leksaker för barnen och miljön. Samtidigt som de ska vara pedagogiska och perfekta lära och leka leksaker. Går det verkligen? Absolut, utan tvekan. I grund och botten är träleksaker så enkelt uppbyggda av massivt trä och härlig färg att man aldrig slutar förvånas över hur det ibland dyker upp fall av konstiga leksaker som innehåller giftiga färger och restprodukter och annat slagg från olika giftiga källor. Vi har som mål satt upp att endast erbjuda giftfria leksaker för barnen och miljön. Vem vill förgifta sina barn? Giftfria leksaker för barnen för att de är vår framtid. Giftfria leksaker för miljön för att erbjuda sin del i miljötänket. Om inte alla tar sin beskärda del kommer ingen annan att göra det heller.

Ekologiska leksaker och träleksaker

Leksaker av trä blir en naturlig del i ens shoppingvanor när man väl inser hur viktig kugge (inte leksakskugge 🙂 vi alla är i detta världsmaskineri. Leksakerna ska vara av så naturliga material som möjligt, träleksaker och ekologiskt tänkande, ekologiska varor och produkter, leksaker av trä, leksaker av trä och återigen leksaker av trä. Ni förstår nog redan poängen med träleksaker. Oljan är en ändlig resurs, peak oil (eller oljeproduktionstoppen som det kallas på svenska) är förmodligen redan här, kolla gärna info om oljeproduktionstoppen på Wikipedia. För er som inte vet det används i huvudsakligen två råvaror för att tillverka plast: råolja och naturgas. Olja blir plast, plast blir plastleksaker! Köp träleksaker för barnen och miljön!

Lära och leka leksaker och andra träleksaker

Förutom att leksaker ska vara funktionella och miljömässigt hållbara måste de så klart vara kul att leka med. Inte kul att ha en tråkig ekologisk leksak. 🙂 Våra giftfria leksaker är både pedagogiskt uppbyggda med olika byggblock och trädelar i olika former och färger, de är vackra att både leka med och ha som dekoration i barnrummet. Förutom detta är de tillverkade i massiva träbitar, vi har inga spånplattor, MDF-skivor, plywood eller liknande som andra leksaksleverantörer har.

Giftfria leksaker och träleksaker i massivt trä

I Sverige är det två basmaterial som är vanligast vid tillverkning av träleksaker. Det absolut vanligaste träslaget i Sverige som används för tillverkning av träleksaker är bok. Det andra materialet som är minst lika vanligt i Sverige är….MDF-skivor! Japp gott folk, ni läste rätt. Vill ni ha tag på träleksaker utan MDF-skivor ska ni kolla in våra vackra, fina och giftfria träleksaker för barnen och miljön.

Var köper vi giftfria leksaker för barnen och miljön?

Hos Ekorren & Nöten Träleksaker! :=) Välkommen du också, gör som alla andra miljömedvetna världsinvånare och besök vår webbshop av träleksaker.