facebook           

Emil i Lönneberga täljer leksaker i trä

Träleksaker Emils favorit

Inte har det väl undgått någon att det enda som gäller för Emil i Lönneberga är träleksaker i massivt trä? Några färger använder han väl aldrig men skulle han ha göra det så blir det förmodligen giftfria färger. Vilken grej, träleksaker i massivt trä och giftfria färger från Emil i Lönneberga i Katthult. Och för att spetsa till det så kan man lägga till ”gullig support” från lilla Ida. Ingen kan tälja leksaker i trä som vår käre lille Emil. Ingen kan snickra leksaker som Emil från Katthult. Han hittar på en massa tokigheter och stolleprov enligt Anton far sin, men sina träleksaker är det pli på. Men täljde Emil i Lönneberga någonting annat än trägubbar som leksaker? Varför inte ett vackert leksakståg i trä, målat eller ej spelar ingen roll? Eller en fin liten leksakshund i trä.

Roliga leksaker i Emils snickeboa

Täljer Emil andra leksaker blir det väl en träleksak i form av griseknoen, eller en någon form av vänskapsleksak i trä till bäste vännen Alfred. Eller varför inte följande träleksaker?:

  • träleksak i form av pappa Anton med ena foten i färgdunken
  • leksak föreställande Krösa-Maja kanske i kombination med en träleksak avbildad som en varulv – leksaksvarulvar är väl nytt?
  • fler leksaksdjur i trä som t.ex. Lukas – Emils häst vars riktiga namn var Pigge Piggelin (levde till 1985)
  • Halta Lotta som träleksak? kanske med endast ett leksaksben?
  • rolig leksak i form av Lina mjölkande en leksaksko, för träleksaker med leksakskor och leksakståg kolla in leksakståg med ko
  • ett vackert trähjärta som träleksak till mamma Alma Svensson

Julafton med Emil i Lönneberga och hans träleksaker

Bjud in Emil i Lönneberga från Katthult, ge gonom en täljkniv och en massa trä och låt honom skapa leksaker ad infinitum. Det blir en perfekt julafton med Emil i Lönneberga. Den perfekta julklappen, den perfekta leksaken, ja den absolut bästa julklappen i form av träleksaker skulle du få direkt från Emil i Lönneberga. Det blir nog inga billiga leksaker här inte, Emil ska ha sin fulla leksakslön. Å andra sidan blir det en massa fina träleksaker både till barn under 1 år, barn över 3 år och alla under och över denna leksaksålder. Det blir garanterat kul och finurliga leksaker för barn som vill fantisera och leka, drömma och roa sig, svärma och stoja, svamla och fördriva barndomstiden med leksaker i trä.

Nya hyss av Emil i Lönneberga

Säga vad man vill om Katthult och alla de personligheter som existerar i Astrid Lindgrens värld. Förutom alla de leksaker i trä som Emil täljer kan vi alltid var säkra på att nya hyss av Emil i Lönneberga är något som är lika säkert som att tall kan växa sig upp till 30 m höjd (visste du det?).

Astrid Lindgren och roliga träleksaker

Tack till Astrid Lindgren för allt det hon gett världen i form av glädje och kulighet. Utan Astrid Lindgren, ingen Emil i Lönneberga, utan Emil i Lönneberga inga träleksaker i snickeboa, inga träleksaker i snickeboa inga träleksaker hos Ekorren & Nöten Träleksaker. Leksaker till hela svenska folket, från oss till er, från glädje i Astrid Lindgrens sagovärld till träleksaker i massivt trä och giftfria färger.

God Jul 2010! (snart kommer leksaksjulen, lika bra att vara tidigt ute 🙂